Tesla постави нов рекорд в продажбите на електромобили

4
5224

Днес Tesla публикува своя отчет за броя произведени и продадени автомобили за изтеклото трето тримесечие на 2019 година. За изтеклия тримесечен период Tesla постави рекорди в производството на електромобили, както и в продажбите на обикновени и луксозни електрически автомобили. Но това се оказа малко, за да бъде впечатлен Уолстрийт: след публикацията не тези данни се забеляза известен спад в цените на акциите на автомобилната компания на Илън Мъск.

През изтеклото тримесечие Tesla е произвела 96 155 електромобила и е продала 97 000 бройки, като и двете числа са рекордни. Но финансистите от Уолстрийт посочиха, че в сравнение с доставените през второто тримесечие 95 200 електромобили, ръстът е скромен и не съответства на техните очаквания и прогнози. Ето защо след публикувания отчет курсът на акциите на Tesla слезе с около 4% надолу.

Уолстрийт обръща внимание на новата ключова тенденция в единствената публична компания на Илън Мъск: тази година Tesla полага усилия да се продадат колкото се може повече бройки от бюджетния модел Model 3. А продажбите на скъпите Model S и Model X, които генерират основната печалба на компанията, са спаднали. В този случай финансовите аналитици не се интересуват от завладяния пазарен дял, а от генерираните приходи и печалба.

Официалният финансов отчет на Tesla ще бъде публикуван по-късно и сега всички се питат дали компанията ще излезе на печалба. А и Tesla ще трябва да положи сериозни усилия, за да достигне поставената си цел за продажбата на от 360 до 400 хиляди електромобила за 2019 година.

Но да не забравяме, че китайската Gigafactory 3 е вече напълно готова и може би именно тя ще реши нещата.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ozzy
Ozzy

Останалото до над 2 милиона броя, кой ги произвежда? Ей тъй да пишем за Тесла,бла-бла,

Dave
Dave

В Норвегия Тесла продава повече коли от всички бензинови и дизелови взети заедно:
https://insideevs.com/news/374015/car-sales-norway-plugins-september-2019/

115
115

И какво променя това? Норвегия е държава с население малко на 5 милиона души.

Шишо
Шишо

е па тя и русия е с 140млн. население ама един електромобил нямат ни произведен ни в движение, освен ония от картон дет сигурно още си седи в изложбения център. ти може да си мислиш че са 115 ама не, 1 е и е от картон, сигурно електрически проводим – което ще е пореден руски научен прорив.
И това какво означава според теб?