Tesla постави рекорд в производството и продажбите на електромобили за първото тримесечие

4
1388

Tesla публикува резултатите от производството и продажбите на електромобили за първото тримесечие на тази година. През изтеклите три месеца автомобилната компания на Илън Мъск е произвела общо 103 000 електромобила и е продала и доставила на своите клиенти 88 400 електрически автомобила. Към днешен ден това е най-доброто тримесечие на компанията.

Резултатите изглеждат впечатляващо особено като се има предвид, че се наложи Tesla да затвори за десетина дни завода Gigafactory 3 в Шанхай по разпореждане на китайските власти заради новия коронавирус, а преди две седмици по същата причина бе затворен главния завод на Tesla в САЩ. Тоест, резултатите щяха да бъдат още по-високи, ако не бе пандемията от новия коронавирус.

Модел Произведени Продадени
Лизингови продажби
Model S/X 15 390 12 200 16%
Model 3/Y 87 282 76 200 5%
Всичко 102 672 88 400 7%

 

Вижда се, че най-големи са продажбите на младшите модели Model 3 и Y — 87 282, което е 85% от всички произведени електромобили.

Както винаги, тримесечният финансов отчет на Tesla ще бъде публикуван в края на месеца. Да си припомним, че в историята на тази компания има само шест тримесечия, в които Tesla е била на печалба, а на годишна база, печалба засега няма, защото Мъск предпочита със спечелените от продажбите пари да изгражда нови заводи с най-съвременни поточни линии. Представеният преди няколко часа отчет явно зарадва инвеститорите и цената на акциите на Tesla рязко поскъпна с 18%.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари