Tesla предлага нова домашна слънчева система с мощност 15,2 KW

0
1589

Tesla анонсира своята нова домашна слънчева система с по-добри параметри от предишните модели. Слънчевите панели на новата система с име X-Large са с мощност 15,2 KW и тя е подходяща за големи сгради с площ на покрива над 4000 квадратни фунта (371,6 квадратни метра).

Новата X-Large осигурява 33% по-висока мощност в сравнение с предишния най-мощен модел, който генерираше 11,4 KW. Сега се предлагат и модификации с мощност 3,8 и 7,6 KW.

Версията X-Large използва голям масив от слънчеви панели, които покриват покрива на сградата. В този модел се използват стандартни слънчеви панели, а не покривни конструкции, както бе при предишните предложения.

Предложената нова домашна слънчева система X-Large по спецификации генерира от 58 до 77 киловатчаса електрическа енергия в рамките на едно денонощие, което е достатъчно за средни и дори големи домакинства. Инсталацията е най-подходяща за домакинства, които плащат по $340-$460 за електрическа енергия всеки месец.

Цената на домашната слънчева система Tesla X-Large е $39 093. В САЩ се предлага данъчна отстъпка, след прилагането на която цената пада на $27 365. Домашната слънчева електроцентрала X-Large може да бъде взета и на лизинг с месечна вноска $195. Системата за акумулиране на електрическата енергия Powerwall не е включена към комплекта. Въпреки високата си цена, очаква се X-Large да стане истински хит на пазара, понеже осигурява автономност, като от друга страна, излишната слънчева енергия може да бъде продавана.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари