Tesla предлага $1 милион плюс един Model 3 за хакването на електромобила

2
1054

Електромобилите на Tesla имат редица преимущества в сравнение с класическите автомобили, включително и обновяване на софтуера по безжичен път. Но едновременно с това съществуват и уязвимости, които дават възможност за осъществяването на хакерски атаки. Преди две години имаше съобщения, че хакери са успели дистанционно да управляват електромобилите, като един от тях дори бе откраднат.

За да повиши безопасността на своите автомобили и за да покаже колко сериозно се отнася към това, Tesla от няколко години работи съвместно с Trend Micro за повишаването на тяхната защита. А сега за втори път в рамките на събитието Zero Day Initiative компанията е спонсор на категорията „Автомобили“ и предлага големи парични награди на всеки, който успее да хакне Model 3. Едновременно с паричните бонуси Tesla подарява и един електромобил на хакера, който е успял да осъществи по-сериозно проникване.

Миналата година по време на Pwn2Own двама изследователи на безопасността бяха наградени с електромобил Model 3 за хакването на информационно развлекателната система чрез браузъра. Участниците от отбора Fluoroacetate Амат Кама (Amat Cama) и Ричард Чжу (Richard Zhu) използваха JIT грешка в браузъра, която даваше възможност за стартирането на произволен код в средата на фърмуера на електромобила и за изписване на всякакви съобщения върху екрана на електромобила.

През месец март тази година Trend Micro и Tesla отново ще раздават парични награди и електромобили на всички, които успеят да хакнат горния слой на софтуера на Tesla. Тази година участниците в това състезание могат да спечелят електромобил и награда до $500 000.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Linux
Linux

С тези „гръмки“ заглавия какво се опитвате да постигнете?!
„Tesla предлага $1 милион плюс един Model 3 за хакването на електромобила“
и накрая пишете „Тази година участниците в това състезание могат да спечелят електромобил и награда до $500 000.“

Да се чуди човек, дали е истина това което пишете или е поредната пумия която бълвате!

Закон
Закон

Провинциален неграмотен мръсен левичарски СЕЛТАК. Като не разбираш български, недей се обажда.