Годишното състезание Pwn2Own в рамките на CanSecWest във Ванкувър, Канада, обикновено носи на спецовете по киберсигурност лаптопите, по които са открили експлойти. Тази година те могат да си тръгнат вкъщи с нова Tesla.

Tesla обяви, че си партнира с Trend Micro (компанията, която поставя годишното събитие) и ще предложи Model 3, който да бъде „pwnd“. Това ще бъде първото превозно средство в новата „автомобилна категория“ на състезанието. Изследователите в областта на сигурността ще се опитат да намерят проблеми със сигурността с Model 3 и ако го направят, те ще могат да се приберат в нова кола.

Trend Micro обяви, че над 1 милион долара в брой и награди ще бъдат достъпни за изследователите в тазгодишния конкурс. В допълнение към Tesla, компанията за сигурност си партнира с Microsoft и има VMWare като спонсор.

Това не е първата стъпка на Tesla към сигурността около превозните си средства. Производителят на батерии и автомобили стартира програма за откриване на бъгове още през 2014 г. През 2018 г. тя увеличи наградата от 10 000 долара на 15 000 долара и обявява, че докато проучванията се извършват добросъвестно в рамките на програмата за бъгове, тя няма да анулира гаранцията за превозни средства, използвани за изследвания.

„Разработваме нашите автомобили с най-високи стандарти за безопасност във всяко отношение, а работата ни с изследователската общност за сигурност е безценна за нас“, казва вицепрезидентът на Tesla Дейвид Лау. „Очакваме с нетърпение да научим за и да наградим чудесната работа в Pwn2Own, така че да можем да продължим да подобряваме нашите продукти и нашия подход към проектирането на надеждни системи.“

Разбира се, състезателите на Pwn2Own пък ще се радват да разберат как могат да се доберат до Model 3.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари