Tesla привлече $1,2 милиарда преди стартирането на масовото производство на Model 3

2
25

За намаляване на рисковете преди започването серийното производство на електромобилите Tesla Model 3 компанията продаде обикновени акции и други ценни книжа с обща сума $1,2 милиарда.

От продажбите на 1,3 милиона обикновени акции с цена $262 Tesla получи $340 милиона и още $850 от други ценни книжа. Първоначално компанията планираше да привлече около $250 милиона от акции и $750 милиона от облигации.

Миналия месец Илън Мъск обяви, че неговата компания разглежда няколко варианта за намаляване на рисковете преди началото на промишленото серийно производство на електромобила Tesla Model 3, един от които е привличането на допълнителен капитал. Мъск дори закупи 95 420 акции с $25 милиона собствени средства. В края на миналата година делът на Мъск в компанията бе 21%.

Model 3 е първият серийно произвеждан електромобил на Tesla. Цената на този седан е $35 000, което около два пъти по-евтино от предишните модели Model X и Model S. Предварителните продажби на новия електромобил започнаха през месец април 2016 година и оттогава са направени над 400 000 поръчки, като първите 276 000 бяха оформени през първите два дни от началото на предварителните продажби.

За да се справи с това огромно търсене, Tesla инвестира $350 милиона за разширението на Gigafactory във Фримонт и нае още 550 специалиста.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
2 Автори на коментарите
pix3l3mart Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
3mart
3mart

Тая мома с потника под синята тесла
бая дефекти ще донесе
в кракат и е пълн хаос с хартики(сини).

а другият под червената тесла е подреден
сложил 1 палетче
наредил си инструментите в кутики в цветове да знае кое къде е.

pix3l
pix3l

Това е чистачката бе! Не видя ли, къде си е оставила прахосмукачката? 😀