Производителят на електрически автомобили Tesla е придобил компанията, работеща в сферата на компютърната визия DeepScale, предава CNBC. Технологията на стартъпа може да помогне значително на Tesla в амбициите им да изкарат на пазара напълно автономен автомобил.

CNBC се позовава на собствени източници, според които сделката вече е направена, но сумата по нея не се разкрива. Според анализатора Трип Чодри от Global Equities Research, Tesla са заплатили $40 милиона по споразумението между двете компании. Потвърждение за сделката дойде лично от главния изпълнителен директор на DeepScale Форест Иандола чрез личната му страница в LinkedIn, обновявайки позицията си на „старши ML изследовател“.

„Присъединих се към Tesla Autopilot тази седмица. Очаквам с нетърпение да работя с някои от най-големите умове в сферата на машинното обучение и автономния транспорт“, пише той.

Самият Иандола е едно от големите имена в областта на дълбочинното обучение. Той има докторат по електрическо инженерство и компютърни науки от университета Бъркли. По това време той спомага за дизайна на дълбоко-невронни мрежи, които могат да оперират на платформите на мобилни устройства. DeepScale са създатели на подобно решение, което определят, като „много точна система за компютърна визия“, която работи с чипове, ползващи ниски нива на енергия, които могат да се открият в много автомобили. Системата използва сензори, планиране, картографиране и контролни системи, които помагат на колите да „осъзнаят“ какво се случва около тях. CNBC споделят, че технологията би могла да помогне на Tesla да създадат коли с модерни системи за помощ на водителя, която да позволи на собствениците им да отдават своите превозни средства в качеството им на роботаксита, подобно на Uber, но без шофьор.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари