Tesla призова китайските дизайнери да представят своите проекти за компактен електромобил в китайски стил

2
1503

Генералният директор на Tesla Илън Мъск проявява немалък интерес към китайския пазар за електромобили. Преди няколко месеца той заяви, че неговата компания ще разработи в Китай нов електромобил, който е предназначен за глобалния пазар. Малко по-късно Tesla създаде китайски дизайнерски център и показа как би могъл да изглежда новият електромобил на компанията, който е разработен в Китай.

А сега Tesla започна да приема предложенията на китайските автомобилни дизайнери, които ще се използват в следващия електрически модел на компанията. Tesla публикува съответното съобщение в своя официален акаунт в китайския WeChat. Автомобилната компания на Илън Мъск призова всички китайски автомобилни дизайнери, включително начинаещите и любителите, да представят своите проекти за новия електромобил. Компанията помоли проектите да бъдат изпълнени в „китайски стил“ и да представят своите проекти за рецензия.

Tesla съобщи, че ще разглежда проектите дори и от хора, които не са точно автомобилни дизайнери. Единственото изискване за тези проекти е дизайнерът да бъде от Китай, понеже новият електромобил ще се разработва и произвежда именно в Китай. Новият електрически автомобил ще бъде изцяло създаден в Китай, но ще се продава в целия свят. Засега няма точни срокове или прогнози за началото на производството и продажбите на китайската версия на електромобила на Tesla.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари