Tesla пусна важен ъпдейт на Autopilot, който прави функцията по-сигурна

0
138

Tesla обяви подробности около новата версия 8 на Аutopilot за Model S и Model X.  Изпълнителният директор Илон Мъск подчерта, че очаква това да подобри използването на съществуващите радарни сензори, така че да бъде предотвратен фатален инциденти като този от миналата година. Дългоочакваният ъпдейт е разработен единствено от Tesla, вместо обичайното сътрудничество с Mobileye. Най-важното е, че Аutopilot 8.0 разчита в по-голяма степен на хардуер, който вече е широко използван в останалите автомобили на Tesla.

Радарната система бе добавена като ключов компонент във всички Tesla автомобили, произведени от октомври 2014 г. насам, въпреки че ролята ѝ досега беше сравнително незначителна.

Мъск също отбеляза, че скоро Tesla ще въведе функция, която позволява на колата да ви “върне автоматично към пътя”, когато  е “уверенa”, че съществува опасност да излезете извън пътното платно.

Други характеристики, идващи с актуализацията включват нов механизъм за безопасност, който напълно изключва автопилота, ако водачът многократно игнорира предупреждението да държи ръцете си на волана.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари