Tesla разширява своя завод в Шанхай

1
621

Автомобилната компания на Илън Мъск започна да изгражда разширение към своя нов завод в Шанхай. Медиите вече публикуваха няколко кадъра на новия строеж, от който през изминалия уикенд бе изградена основата на така наречената Phase 2. А това се тълкува от специалистите, че през следващите месеци строителството на тази нова площадка значително ще се ускори.

Интересно е, че основата на Phase 2 бе положена само два дни преди годишнината от изграждането на основата за Phase 1. Още в началото на строежа на Gigafactory 3 в Шанхай помним, че след полагането на основата за Phase 1 на 17 март 2019 година, скоростта на строежа значително се ускори. Навярно и този път ще стане така.

Засега за Phase 2 почти нищо не е известно. Но Джейсън Янг, който наблюдаваше строителството на Gigafactory 3 още от месец януари тази година отбеляза, че площта на новото здание изглежда доста по-голяма от тази на Phase 1, където се сглобяват електромобилите Model 3.

Новото здание най-вероятно ще се използва за производството на кросоувъра Model Y или покривите Solarglass Roof със слънчеви панели. Тези догадки може да се окажат верни, понеже Илън Мъск преди година каза, че ще стартира производството на Model Y в Китай и ще представи Solarglass Roof на китайския пазар.

Въпреки че в Китай още се усещат последствията от коронавируса, очаква се използването на Phase 2 да започне още през месец октомври тази година.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Срещу наркотиците
Срещу наркотиците

Тия наркомани няма ли да вложат и при нас таквиз мангизи или само ний ши ги спонсорирами с хартиените тиникиени еФки?