Tesla рязко намали цените на своите слънчеви панели

4
1572

Tesla намали цените на всичките си слънчеви панели с цел да спре спада в продажбите на този сегмент. През първото тримесечие на 2019 година са продадени най-малко инсталации със слънчеви панели за последните 6 години.

Общата мощност на продадените панели е 47 мегавата, което е много по-малко от 73-те мегавата за първото тримесечие на 2018 година. В резултат от това Tesla слезе на трето място в рейтинга на ритейлърите на слънчеви панели в САЩ. Тя бе изпреварена от компаниите Sunrun и Vivint Solar. Но въпреки това, бизнесът на Tesla със слънчеви панели е печеливш.

Компанията представи онлайн конфигуратор, в който можем да видим, че масив панели с мощност 4 KW е с цена $7980 след приспадането на федералната данъчна отстъпка в размер на $1,99 за ват, като в отстъпката е включено и инсталирането на цялата система. В зависимост от региона, в който живее клиентът, цената на един ват може да падне до $1,78, което е с 38% по-малко от средната цена в САЩ ($2,85) и е много по-ниска в сравнение с предишните цени на Tesla.

Компанията е направила някои промени. Първият е стандартизация на оборудването. Сега клиентите могат да купуват слънчеви панели със стъпка 4 KW, което е масив от 12 панела. Второ, клиентите трябва да заснемат какъв тип електромери използват и каква е тяхната кутия с предпазители. Досега за тези съвсем лесни процедури се налагаше посещение на служител на Tesla.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
3 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
asd
asd

„Второ, клиентите трябва да заснемат какъв тип електромери използват и каква е тяхната кутия с предпазители.“

Защо ми е електромер, ако ще си купувам слънчеви панели???
На кой да се отчитам?

мда
мда

Абе то хубаво да се прочете малко… Имат правото да ПРОДАВАТ излишъка на електроенергия или да го складират в външни хранилища. Затова е важна тази информация. 🙂

Кьорав кон
Кьорав кон

Ако няма да си свърваш системата към електропреносната мрежа то тогава не ти е необходим електромер.

mikgigs
mikgigs

Много просто, аз имам слънчева система от 7 киловата, продавам енергия през лятото и затова ми трябва електромер. Миналата година продадох около 3000 киловатчаса на цена 3-6 цента (в зависимост от търсенето). Кой ти ги дава ? 🙂