Tesla рязко намали цените на слънчевите панели

10
2353

Илън Мъск обърна внимание на продажбите на своите енергийни системи. След реорганизацията на отдела по маркетинг, продажбите спаднаха. Но специалистите на Tesla са сигурни, че стоката е толкова добра, че ще се продава без излишен пиар и рекламен шум.

Намаленият на цените са сериозни. Клиентите вече могат да икономисат от 3000 до 5000 американски долара при инсталирането на пълноценна енергийна система. Reuters съобщи, че икономията зависи от размера на системата и е в границите на 15-20%.

Днешното състояние на енергийните мощности на Tesla са на нивото на закупената през 2016 компания SolarCity. Съкращаването на отдела по маркетинг и отдел продажби е принципна позиция на ръководството на компанията.

SolarCity използваше пътуващи търговци, чукащи по вратите на хората. Екипът на Мъск въобще не хареса този подход и изцяло съкрати щата на тези търговци. Но след това продажбите от 200 MW спаднаха на 93 MW обща мощност на продадените слънчеви панели за една година.

Tesla заяви, че всичко върви по план. Съкращението на щата за дистрибутори и маркетинг ще намали цените на слънчевите панели и продуктът ще стане по-евтин. Според екипа на Мъск, продукцията трябва да бъде толкова евтина, че клиентите сами да влизат в интернет магазините и да вършат работата на консултантите. Не е необходимо клиентите да плащат за излишна реклама.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
8 Отговори на коментарите
9 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
OZZY
OZZY

Общо взето,бла-бла.Да не забравяме за Тесла,всеки ден по лъжичка.Намалил,за каква инсталация намалил?Вятър вее,Балкан стене.

Пенчо
Пенчо

Абе плащай бензини и сменяй масла и накладки и не се занимавай с неща от които не разбираш!

Kok
Kok

Пенчо, на теслата нямаш ли накладки?

Кристиян
Кристиян

Kok, доколкото се знае от информацията в интернет накладките в тесла са за всеки случай, т.е. използват се само при много рязко натискане на педала. (:

115
115

Пенчо сигурно си мисли, че теслата само трябва да я зарежда в контакта и толкоз.

Накратко
Накратко

Ако се интересуваше щеше да знаеш че заради рекуперативното действие на електромоторите се кара предимно с един предал (като на стара игра за автомобилни състезания), и повечето собственици на тесла не сменя нито един чифт накладки до между 200 000 и 300 000 километра, и като цяло освен поленов филтър и смяна на спирачна и охлаждаща течност на няколко години , няма друго планово сервизиране на Тесла. Повечето други евентуални дефекти се засичат от телеметрията и се предават на централната система за диагностика, включая и настъпване на птп или изгаряне на лед крушка поздрави от 21 век 🙂

Ангел
Ангел

Пенчоо,проста пръчка си !!!На теслата има накладки нещастник!!!!

Шишо
Шишо

ангелееее израстнал ти е мозъка бе, прелива чак. я вземи един леген че го събери малко. може някъде да ти потрябва. или не ти трябва а?

харри
харри

Да бе, да намалил – те неговите панели нямат изплащане.
Никой за сега не може да конкурира брата китаец – и по цена, и по качество.
Продал бил 93MW – жалка картинка.
В момента строим парк за който са необходими 30% от продадените му панели за една година!!!
Смешно е, по-добре да не се пускаше това като някаква положителна новина.
Направо е трагично.

Шишо
Шишо

гадно, нали? гадните американци ще си слагат по-евтини слънчеви панели… га до ри я. съгласен съм бегай сега да си вземеш рублите че да построите и вие един соларен парк. той ще е първия в русия нали?