Tesla обяви, че ще намали цените на своите Model X и Model S автомобили за Китай. Новата стратегия има за цел да компенсира наложените от Вашингтон тарифи като за сметка на това самата компания ще понесе загуби.

Електрическият автопроизводител, воден от нестабилния милиардер Илон Мъск, ще свали цените с до 26 процента, за да направи колите „по-достъпни“ на най-големия автопазар в света. В Китай продажбите на е-коли – които там се наричат „коли с нова енергия“ – са в бърз възход.

Ходът на Tesla идва на фона на сериозно напрежение между Китай и Съединените щати, в рамките на което американският внос бе обложен с допълнителни тарифи. Това засегна и колите, което на свой ред пречи на вноса на Tesla.

„Ще поемем значителна част от тарифите“, се казва в изявлението на Tesla, която през юли беше една от първите американски автокомпании, които вдигнаха цените в отговор на тарифите. Тогава тя повиши цената на своите Model X и Model S автомобили с около 20 процента. Това обаче доведе до сериозен спад в продажбите и явно Мъск предпочита непосредствени загуби за сметка на това те да тръгнат отново.

Компанията строи и първата си „Гигафабрика“ извън САЩ именно в Шанхай, така че не може да си позволи стагнация на китайския пазар. Производството на място ще ѝ позволи да заобиколи тарифите.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
4 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
TGR
TGR

„нестабилния милиардер“
е по-стабилен от автора на статията.
Хайде да видим дали ще изтрие коментарът.

Радо
Радо

„““„нестабилния милиардер“
е по-стабилен от автора на статията.
Хайде да видим дали ще изтрие коментарът.“““
+1

Oceanic815
Oceanic815

Хаха, само дето не се разбира „финансово нестабилният“ или „умствено нестабилният“…
И, да, за милиардерът питам 😛

Пенчо
Пенчо

Е със сигурност е по стабилен от тебе, иначе ти щеше да променяш човечеството ама понеже си много стабилен пишеш само малоумни трол коментари.

Ники
Ники

Това не е сериозно! Наистина ли Илон Мъск е нестабилен? Кофти е като на една страница четеш ‘Нийл деГрас Тайсън: „Илън Мъск е по-ценен от Безос или Зукърбър’ в следващия момент подобна статия. Чуда се, дали изобщо има подобие на редактор?

Шишо
Шишо

дали има редактор в ‘кал по информационните данни ли’?
не, няма. то и екипа им е един… виж баш цеко. толерастен пример за мъдрост и познания.