Tesla сглобява нови прототипи на електрическия товарен автомобил Semi

1
1194

Автомобилната компания на Илън Мъск сглобява нови версии на електрическите влекачи, което се тълкува, че серийното производство на тези товарни автомобили скоро би трябвали да започне. Tesla е стартирала пробното производство на четири модела Semi с акумулаторни блокове от нов тип – с L-образен форм фактор и батерии 2170.

Според тази информация, двата влекача ще се използват за събиране на информация от най-различни тестове. Единият електрически камион ще бъде тестван за издръжливост, а вторият ще бъде изпратен в Аляска – именно там Tesla ще проверява енергийната ефективност на батериите при много студено време. Във всеки електрически товарен автомобил са поставени по три акумулаторни блока с батерии 2170. Този подход увеличава средния пробег и дава възможност за получаването на повече данни по време на изпитанията. Интересно е, че Tesla не бърза с тестовете на наскоро представените акумулаторни батерии 4680 в своите електрически товарни автомобили.

Акумулаторни батерии 4680, анонсирани от Илън Мъск по време на събитието Battery Day, са предназначени преди всичко за надеждна работа на новия тип структурни акумулаторни блокове. Това е система, в която акумулаторната батерия се използва и като конструктивен елемент, но тя все още не е готова за електрическите товарни автомобили. По всичко личи, че серийното производство на Tesla Semi ще започне със стандартните 2170 батерии, а през следващите няколко години компанията ще се прехвърли към използване на по-сложна конструкция с батерии тип 4680.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари