Tesla се подготвя да започне производството на електромобили в Гигафабрика-3

6
3419

Tesla Inc успя да построи своята трета Гигафабрика за рекордно кратко време. Сега компанията се подготвя за стартиране на производството на електрически автомобили в новия завод.

За разлика от другите два завода, Гигафабрика-3 се намира в Китай и доколкото е известно, произведените в нея електрически автомобили ще се продават предимно в Поднебесната.

Илън Мъск реши да построи своята нова гигантска фабрика именно в Китай, въпреки изключително активната търговска война между САЩ и Китай. Основната причина за това е, че по този начин няма да се налага да се плащат мита на Китай и всички електромобили, които ще се произведат в тази страна, ще се продават без надценка. А китайците от своя страна навярно ще изберат електромобилите на Tesla, които в тези условия ще бъдат по-евтини от електрическите автомобили на конкуренцията.

Предприятието бе построено само за няколко месеца – всичко започна през месец януари тази година и приключи това лято. Китай наистина е пример за великолепно строителство. Над Гигафабрика-3 прелетя дрон, който показа мащабите на това строителство. В този огромен завод ще се произвеждат само електромобилите Tesla Model 3.

Гигантската фабрика вече се подготвя за първото разширение. Досега нямаше никаква информация за това разширение, но снимките показаха, че вече почти всичко е готово. Първоначалните планове бяха в същия завод да се произвеждат и батериите, но Мъск временно се отказа от тази идея, за да може в началото да произвежда повече електромобили. Възможно е батериите да се произвеждат именно в това разширение на площта на Гигафабрика-3 и по този начин Tesla да не зависи от външни доставчици.

Обявени са и плановете на Гигафабрика-3. Производството на електромобили започва следващия месец, като ще се произвеждат по 3000 електромобила на седмица.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Манчо
Манчо

Очаквайте в най-скоро време чичо Мъск да се оплаква как китайците са му откраднали технологията…

Ххх
Ххх

То па една технология….зер китайците не могат да лъжат

МъдиУотърс
МъдиУотърс

Че той официално я е пусна, който иска да прави коли, изостанал си…

жик-так
жик-так

Ще им се смея на германците, дето избраха турция за завода си, ако по някакаво чудо Мъск направи гигаФ4 в България 🙂 ех мечтии

Ххх
Ххх

А терафабрика кога?)))

Напредък
Напредък

Преди 2 години само, се говореше за фалита на Тесла. Как елките били на загуба, нямали бъдеще и още тонове глупости. Днес вече се бъзикат с Гига и Тера фабрики, и кражба на технология от китайците! Преди се смееха някои, че Мъск ще прави по 5000 Модел 3 седмично. Интересен развой в последните месеци. Какви ли ще са коментарите през 2022 г. примерно? А през 2025 г. ?