Tesla спира използването на естествена кожа в Model 3

9
2224

Tesla без излишен шум представи нова версия на електромобила Model 3. В новата модификация няма никаква естествена кожа, докато досега Илън Мъск използваше телешка и друга кожа в интериора на купето.

Компанията обеща, че в салона на нейния бъдещ електрически кросоувър Model Y, също няма да има естествена кожа. Причината за всичко това е, че най-различни активисти и обществото за защита правата на животните призоваха Tesla да не използва каквито и да било материали с животински произход. Стигна се дотам, че представителите на PETA (хората, които искат етично отношение към животните) повдигнаха този въпрос по време на последното събрание на акционерите на автомобилната компания. Тогава Илън Мъск обеща да представи нови модификации на своя най-масов електромобил.

Един от основните въпроси, повдигнат от PETA, е обвитият с животинска кожа волан. Мъск каза, че възнамерявал дори да се откаже от подгряването на волана, понеже при използването на синтетична кожа, възникват известни проблеми и нагряването на волана не е така качествено. Освен това, синтетичната материя се износва много по-бързо от естествената кожа.

PETA от години работи съвместно с Tesla по въпросите за използването на синтетична кожа. Организацията редовно провежда кампании с цел да убеди глобалните автомобилни производители (General Motors, Volkswagen и Toyota) да се откажат от използването на продукти с животински произход в своите автомобили.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
5 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
патриот
патриот

Браво. Може да е мечтател, но мечтите променят света. Примерно – https://m.investor.bg/novini/444/a/kak-bateriite-na-tesla-poddyrjat-raboteshta-ciala-afrikanska-ikonomika-288652/

Емил
Емил

Еко кожата е боклук, който трябва да се забрани със закон. Не виждам какъв е проблемът с използването на естествена кожа при положение, че телето така или иначе е убито за месо, най-естествено и екологично е да се оползотвори и кожата и изобщо всички продукти. Още повече, че естествената кожа може да се ползва 10+ години, вместо да се произвеждат тонове полиуретан, който изхвърляме след по-малко от година. Изобщо PETA са доказани олигофрени.

патриот
патриот

Не казвам, че си в грешка, нито че си прав. Давам само информация/тема за размисъл, а истината е обикновено по средата – https://www.investor.bg/drugi/338/a/globalniiat-apetit-za-meso-i-soia-razpali-pojarite-v-amazoniia-288358/

Емил
Емил

патриот, напълно сте прав. Нещата са излезли извън всякакви граници. Монокултурите, пестицидите, промишленото животновъдство, ГМО, накрая ще се затрием само и само да растат цифричките под чертата. Трябва обаче мерките, които ще се предприемат да са разумни и съобразени с естествените закони на природата.

Joro
Joro

Ами това е идеята…да дадеш една торба пари…да ползваш 2-3 години…и да приготвиш следващата торба с пари…то цялата Тесла е един голям боклук….

Радо
Радо

Жоро интересно ми е ти колко модела Тесла си виждал/карал за да се изкажеш така?

сила
сила

По-скоро е обратното – телето го колят за кожата и после му използват месото – разликата е малка но съществена за PETA. Освен това кожите се обработват по много мръсен за природата начин, а изк. кожа може да се произведе и от рециклирани материали. Aз обаче ако давам една торба пари за Тесла няма да съм ок с подобен downgrade, все пак Model S не е ширпотерба кола…

Хасан Буран инг Гюзел
Хасан Буран инг Гюзел

Еее стига ееее!
Знаете ли, колко пари струва, да си сложиш кожа, иначе….

the professor
the professor

работата е там, че пластмасите може да са нетрайни, но са и трудно разградими… естествената кожа пък е доста тежка и вдига разхода на гориво/ток