Tesla стартира производството на електромобила Model Y в Шанхай

9
405

Министерството на промишлеността и информационните технологии на Китай (Ministry of Industry and Information Technology, MIIT) официално разреши на американската автомобилна компания Tesla да започне производството на своя електрически кросоувър Model Y в китайската гигафабрика в Шанхай. Информацията за това бе публикувана преди няколко часа в сайта на китайската институция.

В началото на този месец Tesla получи разрешение от правителството на Китай за регистрацията на електромобила Model Y, като автомобил местно производство. Според заснетия с помощта на дрон клип от Джейсън Янг (Jason Yang), автомобилната компания на Илън Мъск вече е започнала пробното производство на новия модел. Блогърът е успял да заснеме китайската версия на Model Y по време на нейните тестове,

Добре се вижда, че протичат тестовете на един Model Y, а други пет са паркирани близо до фабриката, където се сглобяват.

Знае се, че трасето, което се вижда в това видео, е специално изградено за тестването и изпитанията именно на китайския Model Y.

Едновременно с това Tesla разширява веригата си от магазини за продажби на електромобили в Китай. В края на миналата седмица бе отворен търговски център за продажби обслужвания в Чънду. А през месец февруари 2021 година Tesla започва масовото производство на зарядни станции за електромобили в Китай.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари