Tesla стартира своята застрахователна програма с конкурентни цени

0
706

През последните няколко години в Глобалната мрежа се появяваха съобщения, че Tesla подготвя своя застрахователна програма с много по-ниски в сравнение с конкуренцията застраховки.

През месец април тази година Илън Мъск анонсира тази застрахователна програма и заяви, че в нея се използват гъвкави тарифи, които са с от 20 до 30% по-евтини от тези на конкурентите. Причината за по-ниските цени са вградения в електромобилите автопилот и интегрирането във всички електромобили на компанията функции за осигуряване на безопасността.

Тази услуга трябваше да стартира през 2020 година, но твърде неочаквано на 28 август в 15:00 часа тя се появи в в официалния сайт на Tesla в нов раздел, посветен на новата застрахователна услуга.

Новите застраховки първоначално важат само за Калифорния и постепенно ще се разпространят и в останалите американски щати. Tesla съобщи пред медиите, че застрахователната полица ще бъде готова само за една минута.

Както при всички други застраховки на конкуренцията, и цената на застраховката на Tesla зависи от стажа зад волана, възрастта на водача и някои други фактори. Но тесла обещава нещо интересно. Компанията няма да проследява движението на електромобилите с помощта на GPS, няма използва информацията от камерите по пътищата, за да оценява поведението на водача – нещо, което другите застрахователни компании масово използват.

Засега Tesla Insurance е достъпна само за физическите лица. В бъдеще ще се предлагат полици и за обществения транспорт.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за