Tesla също е засегната от новия коронавирус

2
921

Продължаващата епидемия, предизвикана от новия коронавирус не подмина и Tesla. Въпреки, че Gigafactory 3 в Шанхай възстанови пълноценната си работа на 10 февруари тази година след десетдневен престой, поради въведената от властите задължителна карантина, автомобилната компания на Илън Мъск не успя да избегне проблемите, предизвикани от COVID-19.

Както всички други, и Tesla се сблъска с прекъсвания в доставките на необходими компоненти поради спиране работата на някои китайски предприятия. На практика всички технологични предприятия са засегнати от кризата с коронавируса и всяка компания, която има доставки от Китай и Южна Корея изпитва затруднения.

Новата гигантска фабрика в Шанхай достави първата партида електромобили Model 3s на местни клиенти. Но кризата от коронавируса принуди Tesla да инсталира по-стар хардуер за системата Autopilot. По-точно, инсталира се платформата от предишно поколение HW 2.5, базирана на чипа NVIDIA Drive PX 2, вместо новата HW 3.0 с революционната система върху чипа Full Self-Driving (FSD), която Tesla разработи самостоятелно и започна да я вгражда в своите електромобили в края на миналата година. Именно FSD в най-близко бъдеще се очаква да направи електромобилите на Tesla автономни.

Разбира се, Tesla официално обяви, че когато доставките на по-съвременния хардуер за автопилота се възстановят, продадените електромобили ще бъдат модернизирани безплатно за сметка на компанията. Точна дата не е посочена, а и засега няма как да бъде определена.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари