Tesla увеличи производството на електромобила Model 3 до 1000 броя дневно

7
1184

Информацията е на Илън Мъск, която я съобщи във вид на електронно писмо до целия персонал на компанията. Мъск добавя, че най-сложното не е да постигнеш рекордно дневно производство, а да го запазиш на същото ниво и при това да намалиш разходите.

През месец юни автомобилната компания на Илън Мъск постигна производството на 5000 броя Model 3 седмично. Днес Tesla вече произвежда по 1000 електромобила дневно. Следващата цел на Мъск е производството на 10 000 броя Model 3 седмично.

Ако този темп се запази, тази седмица може да се окаже най-успешната за компанията. Но Мъск не бърза да се радва. Той иска да стабилизира производството и след това да намали цената на Model 3. Към днешен ден себестойността на този електромобил е $38 000, а плановете бяха цената му да бъде $35 000. В момента най-евтината конфигурация на Model 3 струва $45 000 без отстъпките, предлагани в различните щати.

Model 3 има 10 000 уникални детайли и процеси, и себестойност $38 000. Това означава, че средната цена на всеки един от тях е $3,80. Тоест, ние се борим за всеки един цент на всеки производствен етап“ – пише Мъск.

Model 3 е голямата надежда на Tesla. Именно този електромобил трябва да превърне компанията в пълноценен автомобилен производител с милионно производство.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
4 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
теслЪ
теслЪ

Електрически трабант

Dave
Dave

Тесла вече е по-мощна фирма от Мерцедес, така че не успя с троленето.

Шишо
Шишо

иииййй верно ли е трабант? ми айде купи си го и заминавай на село.

AxOx
AxOx

„Model 3 има 10 000 уникални детайли и процеси, и себестойност $38 000. Това означава, че средната цена на всеки един от тях е $3,80“ – Виждам как мисли Илън Мъск. За него, 1 чип за 200 долара = 1 гайка за 5 стотинки = 1 детайл. Колата е много добра, но съм сигурен, че инжинерите и мениджърите правят разликата. Мъск иска резултати от тях или ще ги уволни… а после си приписва успеха им САМО на себе си. Никога не съм чул да казва, как НИЕ ЕКИПА направихме това или онова. Нито е учил за инжинер, нито разбира от… Виж още »

инджинер
инджинер

Сигурно е , че не е инжИнер, ама е инжЕнер и това му стига!

fly
fly

Със сигурност знае всяка една от тези 10 000 части каква е, откъде се снабдява и колко струва. Факта, че Мъск няма инжинерно образование, не означава абсолютно нищо. Факти: Има кетап по физика и е по негови думи е прочел повече техническа литература от доста завършили инжинери. Освен това е CTO на не една компания. По-инжинер от това здраве му кажи. А да и от биографията му: Elon Reeve Musk FRS (/ˈiːlɒn/; born June 28, 1971) is a technology entrepreneur, investor, and engineer

Шишо
Шишо

ма най-кофтито е че тесла не фалира. толкоз мъка има по тролския свят…
а по-кофтитото след най- е че няма да фалира. нито утре нито след година.