Tesla явно ще успее да достигне производството на 5000 електромобила Model 3 на седмица. Именно към подобно производство се стреми Илън Мъск и по всичко личи, че ситуацията в това отношение се подобрява.

Мъск е изпратил писмо по електронната поща до всички служители на компанията. В писмото се казва, че Tesla вече произвежда по 500 електромобила Model 3 на ден или 3500 на седмица.

В своя Twitter акаунт Илън Мъск казва, че някои поточни линии вече произвеждат и по 700 електрически автомобила дневно. И поздравява всички с постигнатия резултат.

Мъск допълва, че е започнало производството и на модифицираната версия на Model 3, оборудвана с два електродвигателя. Изглежда че вече е натрупан необходимия опит, понеже поточната линия за производството на новия електромобил е построена само за три седмици. Използвани са сравнително малко ресурси.

Въпреки това, Илън Мъск отбелязва, че производствените линии на някои места все още имат нужда от радикални подобрения. Той каза още, че отива в завода на Tesla във Фримонт, за да контролира лично целия процес. Tesla имаше намерение да изкара електромобилите Model 3 на глобалния пазар през месец юли тази година. Но се наложи плановете да се променят и глобалните продажби бяха отложени за края или началото на следващата година.

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
9 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
8 Автори на коментарите
ВесоZzZСимеонКольоDave Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

Малка фабричка си има, трябва нещо, на което не само името му е „гига“ и трябва да са поне 10 такива.

Dave
Dave

Ще има още. Това не става за един ден. На авто индустрията и бяха нужни 100г за да стигне до това (което дъвчат от 50г насам без развитие), а при революционните ЕЛ коли ще са нужни много по-малко години но все пак говорим за години.

ZzZ
ZzZ

Кольо мамин , гугълни tesla factory , цъкни на image , и се ограмоти поне визуално … то ясно че не четеш 🙂

Ozzy
Ozzy

Нисан произвежада повече, ама Тесла ви е на устата.

Станислав
Станислав

Защо сравняваш революционна фирма на няколко години с фирма за производство на автомобили с много по-голяма история. Големите автомобилни фирми знаят много добре, че най-ценните са можещите, умеещи и добре обучени екипи. Много ясно, че всяко начало е трудно, но преди фирмата Тесла, никой не произвеждаше масови електрически автомобили и камиони и никой не обсъждаше нищо за истински автопилот. Г-н Мъск контролира и ръководи едновременно толкова много неща, а винаги ще се намери някой хейтър, който нищо от това не разбира, но е прекрасен в оплюването.

Кольо
Кольо

Ако се върнеш в краят на 19-ти и самото начало на 20-ти век и видиш колко голям бум има на производството на електрички, друга песен ще запееш. Я ми обясни, като на простак какво точно му е риволиуционото на теслата?

tesla
tesla

Потърси в нета какво е „Четвърта индустриална революция“, обяснено е като за простаци.

Dave
Dave

Ozzy, тесла произвежда най-много електрически коли в света. Колко произвежда нисан за да твърдиш че произвежда повече?

Кольо
Кольо

ТИ луд ли си?

Симеон
Симеон

За САЩ 1во тримесичие Тесла 8180 , Тойота 6468 , Генерал Моторс Chevy Bolt 4375

Весо
Весо

Dave малко инфо за теб:
Nissan announced today that the company has sold and delivered its 300,000th Nissan LEAF globally – the best-selling electric vehicle cumulatively to date.
Jan. 8th 2018 1:16 pm ET
Ако не знаеш англииски си го преведи с гугъл транслейт.