Tesla ще добави външни високоговорители за контакт с пешеходците

11
636

В средата на миналата година стана ясно, че новите електрически автомобили, продавани на пазарите на ЕС и САЩ задължително ще трябва да бъдат снабдени с говорители, които ще се активират, когато моторното превозно средство се движи назад или със скорост под 20 км / ч, с цел да се предотвратят инциденти с пешеходци и колоездачи, които без тях няма как да чуят изключително тихите електромобили.

Сега Илън Мъск публикува в своя профил в социалната мрежа Twitter, че се работи по друга интересна функционалност – въвеждане на система от външни високоговорители, служеща за комуникация между шофьора и пешеходците, без да е необходимо свалянето на прозореца.

На този етап не става ясно как точно ще работи новата функция на Tesla, но тя може да бъде полезна, когато се правят маневри или трябва да се предупреди стоящ в близост до автомобила човек. Не е ясно и колко силни ще бъдат тези говорители – хората са креативни и винаги ще намерят начин да използват дори най-добронамерената технология по неприятен за околните начин, така че се надяваме да има някакво ограничение в силата на звука, за да не стават екцесии.

Нововъведението със сигурност е интересно и в интернет форумите вече се обсъжда, как освен за комуникация с пешеходците и колоездачите, технологията може да бъде използвана и за редица други неща, като даване на поръчки в заведения за бързо хранене, при които не е нужно да напускате автомобила си или оповестяване на важни или рекламни съобщения с движещ се автомобил.

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
5 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Палуестиниец
Палуестиниец

Сайта май е свързан с туитъра на Мъска.
Интересното е че пишещите по форумите за колите на Мъск не са си купили такава. А и дори не карат.

Musk i Grim
Musk i Grim

Караме ле надуваема тесла в общественият басеина със съседските деца ; Ама се е пробила и е прясно залепена , съхне.

Иван
Иван

Ти също нямаш книжка дори но досега все в темите на Тесла се изказваш.

Палустиниец
Палустиниец

Ами тогава защо се занимаваш с неща, които не разбираш ?
То е ясно, че Мъска е идол за децата, както и Джобса за Айфоновците.
Но е засрами се поне малко. Не се бутай и ти барабар Петко с мъжете.

favr
favr

само да питам относно гениалното нововъведение, като си дадеш поръчката в заведението за бързо хранене, как ти я потвърждават … с мегафон или със светлинен сигнал ..?

МъдиУотърс
МъдиУотърс

Не съм сигурен дали в момента има някакви микрофони поставени, но при наличието на говорители, със сигурност, ще има и микрофони, за да се получи обратна връзка.

Крушата
Крушата

Не, една телепатка ти отговаря с телепатия, а поръчката ти я носят направо вкъщи със Спиди или Еконт.

МъдиУотърс
МъдиУотърс

„дано ги ограничат, за да няма ексцесии“ и след малко пишат, как хората искали да ползват идеята за реклама, като цирков бус… Пълен тумор. Дано стигнат до звук само, като в биоса в дъната на ПК и толкос…

_nib_
_nib_

Яко.Куул детму викат наркоманчетата.
,,Гаварит масква-се чува от говорителите….
Мръдни у десно дънитъ сгазим“

Чип за зеле
Чип за зеле

Ама и псувни ще се леят… Красота!

115
115

Браво на Мъск! Поредното гениално нововъведение…
😀