Tesla ще продаде акции за $2 милиарда, за да ускори излизането на електромобила Model 3

0
5

Предварителните поръчки за закупуване на електромобила Tesla Model 3 с цена $35 хиляди надвишиха 373 000 бройки и Илън Мъск реши да привлече допълнителни инвестиции за строеж на нови поточни линии и за по-бързото излизане на електромобила на пазара. Мъск уточни, че това са реалните бройки на поръчаните електрически автомобили към днешен ден, в които не са включени 8-те хиляди души, отказали се от покупката и 4,2-те хиляди повтарящи се поръчки, които Tesla Motors отказа заради дублажи и съмнения за спекулации.

 

Bloomberg съобщи, че ще бъдат продадени 6,8 милиона акции на Tesla Motors с обща сума $1,4 милиарда. Мъск ще продаде 2,78 милиона от собствените си акции, за да покрие данъците, които трябва да се заплатят от подобно привличане на финансови средства.

Тези инвестиции ще бъдат използвани за производството на първите партиди електромобили Tesla Model 3, които трябва да излязат на пазара към края на 2017 година, а сега това може да стане и по-рано.

Към края на месец март Tesla Motors разполагаше наличност от $1,44 милиарда, а към средата на май тя спадна до 1,2 милиарда. Мъск изразходва огромни средства за разширяване на производството и възнамерява през 2018 година да започне да произвежда по 500 000 електромобила годишно.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за