Tesla ще произвежда по 1000 „слънчеви покрива“ на седмица

4
962

Генериращите електрическа енергия покриви са един от най-старите проекти на Tesla. Днес Илън Мъск заяви, че е готово третото поколение на „слънчевите покриви“, в което са решени два ключови проблема – намалена е цената и е увеличено технологичното време на живот.

Tesla Solar Roof Tiles от трето поколение е готов за масово производство. На среща с инвеститори Илън Мъск каза, че в третата версия е решен проблема с дълготрайността и едновременно с това е намалена цената. Мъск заяви, че предстои масовото внедряване на „слънчевите покриви“ и че Tesla ще произвежда по 1000 хиляди от тях в рамките на една седмица.

Самият проект стартира още през 2017 година, когато Мъск обеща масови покриви от този тип през 2018 година. Но това не се случи и експертите започнаха да говорят, че този проект е жертван в името на производството на електромобили.

Мъск каза, че третата версия на слънчевите покриви може да се използва под калифорнийското слънце минимум 30 години.

„Приключихме работата върху третата версия. Всъщност, това е сложен технологичен проблем – вградени в покрива слънчеви панели с красив външен вид и срок на използване 30 години“ – допълни Мъск.

Той обяви в своята Twitter страница, че компанията в момента мащабира поточната линия и до края на годината ще се произвеждат по 1000 екземпляра на седмица.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Гошо
Гошо

Аз тамън инвестирах в сръбски керемиди 😀

Ozzy
Ozzy

Десподов чу молитвата ми. Веднага пусна материал за Тесла. Дай пак за Хуйвей, има време до довечера. Смешвн ставаш човек. Платен клакьор ли си?

Dave
Dave

Платените тролове се появиха пак…

ngc-bg
ngc-bg

Има грешка:
„Tesla ще произвежда по 1000 хиляди от тях в рамките на една седмица.“