Ако комисията по обществени услуги приеме офертата на Tesla, в енергийната система на града ще се появят акумулаторни системи за съхранение на енергия с мощност 4 мегавата и капаците 8 мегаватчаса.

Con Edison, най-голямата енергийна компания на Ню Йорк, може да започне съвместна работа с Tesla. Според офертата, представена в Комисията по обществени услуги на Ню Йорк, Tesla се задължава да създаде, инсталира и обслужва системата за съхранение на електрическа енергия тип Powerpack с мощност 4 мегавата и капацитет 8 мегаватчаса.

Ако след тригодишния изпитателен период акумулаторните батерии докажат своята ефективност, Tesla ще има възможност да оборудва с подобни инсталации цялата енергийна мрежа на Ню Йорк и неговите предградия. Първият проект ще струва на Con Edison $5,6 милиона, но много бързо ще възвърне парите, понеже ще дава по $700 000 икономия годишно.

Tesla вече реформира енергийния пазар в различни държави. Най-известните проекти на Илън Мъск от този тип са изградени в Австралия и Пуерто Рико. Решението на властите на Ню Йорк може да изведе бизнеса на компанията на съвсем ново ниво, предоставяйки на Tesla възможност за инсталира мощни Powerpack във важни обекти от инфраструктурата на САЩ.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари