Tesla Model 3 все по-масово се използва като такси

9
2356

Класическите жълти таксита на Ню Йорк все по-често стават електрически. Не само в Китай и Европа, но и в САЩ притежателите на автомобилни паркове виждат голямата полза от прехода към електрически транспорт, който изисква много по-малко разходи за поддръжка.

През месец октомври миналата година управлението по таксиметрови услуги на Ню Йорк даде официално разрешение за използването на седана Model 3 на Tesla като такси. Това е и първият изцяло електрически модел в таксиметровия парк на компанията Yellow Cab of Columbus, работеща на източното крайбрежие на САЩ още от 1928 година. От края на миналата година досега първите десет електромобила получиха съответните сертификати и вече могат да се видят по пътищата.

Президентът на United Taxi Management NY Савас Цитиридис оцени потенциала на електрическите таксита и обяви, че неговата компания започва бързо да увеличава броя на електромобилите и закупи още една партида Tesla Model 3. Освен това, той инсталира собствена станция за бързо зареждане на електрическите автомобили, но не съобщи колко колонки има тази станция.

В Европа електрическите автомобили в таксиметровите паркове са повече в сравнение със Северна Америка и постепенно стават все по-популярни сред притежателите на собствени таксита. Основната причина е, че техническата поддръжка на Tesla Model 3 е много по-евтина в сравнение с обикновените автомобили с двигатели с вътрешно горене.

3.7 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари