Tesla Model 3 губи държавните субсидии във Великобритания

16
2005

Купувачите на Tesla във Великобритания, където седанът Model 3 е най-популярен в сравнение с всички европейски страни, сега ще трябва да плащат повече при закупуването на какъвто и да било електромобил. Днес в Обединеното кралство бе приет закон със съответните правила за субсидиране при закупуването на електрически транспорт.

Властите на Великобритания намалиха субсидията при закупуване на електромобил от 3000 на 2500 паунда. По-важното е, че докато досега в програмата за субсидиране влизаха всички електромобили с цена до 50 хиляди паунда, то сега тази сума е намалена до 35 хиляди паунда. По този начин, всички които възнамеряват да си закупят Tesla Model 3 трябва да са готови за това, че държавата няма да им предостави субсидия за закупуването на този екологичен електромобил, понеже цената на този популярен електрически автомобил на Тесла започва от 40 490 паунда за началната конфигурация. Според данните на аналитичната компания Schmidt Automotive Research, това може сериозно да намали продажбите на Тесла в тази страна. Да отбележим, че миналата година всеки четвърти електромобил Model 3 продаден в Европа и Великобритания, бе регистриран именно в Обединеното кралство.

Въпреки че производителите на електромобили са силно възмутени от тази стъпка, британските власти заявиха, че щом някой може да си купи електромобил с цена над 35 хиляди паунда, може да си позволи да се откаже да използва автомобил с ДВГ и да си закупи електрически автомобил без помощта на държавата.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
16 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари