Tesla Model 3 е еталон по безопасността според краш тестовете на Euro NCAP

7
892

В началото на седмицата европейският комитет по провеждане на независими краш тестове Euro NCAP оцени пасивната и активната безопасност на автомобилите, и публикува отчет за резултатите от тестването на шест модела. Включително неотдавна излезлият на европейския пазар електромобил Tesla Model 3. Според Euro NCAP, най-достъпният електрически автомобил на Tesla показва какво трябва да е нивото в областта на активните системи за безопасност.

Системите за безопасност в автомобилите са разделени на две големи групи: пасивна и активна безопасност. Пасивната безопасност се определя от елементите, предназначени да облекчат тежестта от последствията на ПТП. А активните системи включват технологичните решения и конструктивните особености, които свеждат до минимум възникването на авария и ПТП.

Експертите на Euro NCAP се впечатлиха най-силно от Tesla Model 3. В проведените тестове електромобилът получи 12,3 точки от 13 възможни. Нито един от тестваните Skoda Scala, Mercedes-Benz B-Class, Mercedes-Benz GLE, Kia Ceed и DS 3 Crossback не се приближава дори и близко до този резултат.

Tesla Model 3 се представя много добре и в останалите тестове. Безопасността на водача и пътниците е оценена с 36,7 точки от 38 възможни, на децата 42,3 от 49, на пешеходците – 35,7 точки от 48 възможни. Благодарение на тези резултати електромобилът получи най-високия възможен рейтинг за безопасност – пет звезди.

Интересно е, че при краш теста със сблъскване в стълб или дърво Tesla Model 3 показа най-добрия резултат от основаването на Euro NCAP през 1997 година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари