Tesla Model 3 е първият електромобил, допуснат да се използва като такси в Ню Йорк

0
1861

Електромобилите вече станаха популярни сред таксиметровите шофьори на Холандия, Швеция и Норвегия, а сега Tesla Model 3 получава характерния жълт цвят на компанията Yellow Cab of Columbus, която работи на източното крайбрежие на САЩ още от 1928 година.

Комисията за таксиметровите услуги на Ню Йорк даде разрешение за използването на седната Model 3 на компания Tesla като таксиметров автомобил. Това е първият изцяло електрически модел в таксиметровия парк на града. За да се получи това разрешително, автомобилите преминават през специална процедура по сертифициране, проверка и инспектиране.

Интересно е, че решението на комисията на практика създава нова категория таксита в Ню Йорк. Досега имаше само таксита с ДВГ, хибриди и транспорт с алтернативно гориво.

Над сто електромобила на Tesla от няколко години обслужват клиенти в Амстердам. Таксиметровият парк на този град бе обновен миналата година с добавянето на електромобилите Model X. А Model 3 сега започва да привлича вниманието на частните таксиметрови компании.

Първият в САЩ изцяло електрически таксиметров парк, съставен от 40 електромобила Tesla Model 3 наскоро се появи в град Медисън – столицата на щата Уисконсин.

Уеб порталът Electrek посочва, че преходът към електромобили не само запазва околната среда от вредни емисии, но и дава възможност на таксиметровите паркове да правят значителни икономии, понеже не използват скъпо гориво и обслужването им е несравнимо по-евтино от това на автомобилите с ДВГ.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари