Tesla Model 3 измина на автопилот почти 600 километра – от Сан Франциско до Лос Анджелис

6
1031

Tesla продължава да усъвършенства своя автомобилен автопилот Full Self-Driving (FSD), който използва в своите електромобили. През есента на миналата година Илън Мъск обяви началото на затворените бета тестове на този фирмен автопилот, а сега в уеб пространството се появи клип, демонстриращ възможностите на FSD в реалния живот.

Интернет порталът Engadget съобщи, че електромобилът Tesla Model 3 с инсталираната бета версия на Full Self-Driving успешно е преминал разстоянието от центъра на Сан Франциско до центъра на Лос Анджелис. Създателят на това интересно видео показа по какъв начин автопилотът на Tesla се справя с управлението на електромобила при различни условия – както на скоростните магистрали, така и в оживените градски улици.

Като цяло притежателят на електромобила е останало доволен от пътешествието, като отбеляза само няколко недостатъка на тази интелигентна система. При влизането в Лос Анджелис на водача се наложило за секунда да поеме управлението на електромобила в свои ръце, за да заобиколи неочаквано препятствие на пътя. Неговата намеса се е наложила и при влизането на територията на станция за зареждане на електромобили. Освен това, на една от улиците на Сан Франциско автопилотът е променил лентата на движение без видима необходимост да се прави това.

Според този водач, обновеният алгоритъм на автопилота може да се счита за сериозно постижение на автомобилната компания Tesla.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари