Американците Ерик Стрейт и Шон Мичъл поставиха нов световен рекорд с Tesla Model 3, като изминаха на обикновено обществено шосе над 600 мили с едно зареждане.

Рекордът е поставен чрез използването на използвани суперикономичен начин за шофиране, съобщи Electrek.

Стрейт и Мичъл откриха, че оптималната скорост на шофиране от гледна точка на най-икономична консумация е едва 40 км/ч. След 32 часа непрекъснато шофиране с тази скорост, бе поставен рекорда от 975 километра с едно зареждане. В YouTube е публикуван и съответния клип, който е твърде скучен.

Но от техническа гледна точка резултатът е впечатляващ. Разходът на електрическа енергия е 110 Wh на миля или 66 KWh за цялото пътуване. Това е наистина много ефективно изразходване на енергията.

Едновременно с това изпитателите сложиха точка на спора, че акумулаторният блок в Tesla Model 3 има капацитет 74 KWh. Батериите наистина имат известна буферна енергия, която обаче е много по-малка от 8 KWh.

Предишният рекорд бе поставен с електромобила Tesla Model S P100D. Той успя да преодолее 560 мили (960 километра) с едно зареждане.

Интересно е, че Илън Мъск през 2015 година прогнозира, че до края на 2017 година ще бъдат преодолени 600 мили с едно зареждане. Сгреши с около 6 месеца..

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари