Tesla Model 3 (2021) ще има акумулаторен блок с повишен до 82 KWh капацитет

5
756

Новата версия на електромобила Tesla Model 3 от 2021 година има редица подобрения, едното от които е акумулаторният блок с повишен до 82 KWh капацитет. Това е станало чрез използването на новите акумулаторни батерии на Panasonic, които имат по-висока плътност на енергията. Да уточним, че това както преди са батерии с форм фактор 2170, а не новите 4680.

Първоначално се предполагаше, че постигането на по-голям пробег в Tesla Model 3 2021 е постигнато не чрез увеличение капацитета на акумулаторния блок, а благодарение на подобрената трансмисия и други оптимизации. Но сега стана известно, че в Tesla Model 3 (2021) за американския и европейския пазар, се използват нови акумулаторни батерии. Това се вижда от снимката на документацията на нови електромобил, която бе публикувана в Reddit от клиент на автомобилната компания на Илън Мъск. Известно е, че Tesla изпраща документацията на своите електромобили на европейските клиенти преди физическата доставка на електрически автомобил. По този начин се ускорява оформянето и обработката на съответните документи.

Да си припомним, че новият електромобил Model 3 версия Long Range Dual Motor може да измине с едно зареждане на акумулаторния блок до 568 км според американския измервателен цикъл EPA.

През месец септември Panasonic обяви, че прави допълнителни инвестиции в разширяването на производствените мощности в завода Gigafactory 1 в Невада за производството на акумулаторни батерии за електромобилите на Tesla. Инвестицията е използвана за увеличаване капацитета на акумулаторните батерии и за тяхното по-бързо зареждане.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари