fbpx
-6.2 C
София

Tesla Model S ще получи специален фърмуер, предупреждаващ за пълното разреждане на акумулаторите

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

На специално организирана пресконференция генералният директор, конструктор и собственик на Tesla Илън Мъск съобщи, че за електромобилите Tesla Model S е подготвен нов фърмуер, който ще подсказва, че зарядът на акумулаторите е на път да се изчерпи.

Това са две нови приложения, които ще помогнат да се избегне спирането на електромобила далеч от станцията за зареждане на акумулаторите. Първото приложение анализира заряда на акумулаторите, оценява още колко километра могат да бъдат изминати и посочва най-близката станция Supercharger, в която те могат да бъдат заредени.

Второто приложение служи за планиране на маршрути. Маршрутите са съобразени със станциите за зареждане на електромобилите. Да не забравяме, че зареждането е безплатно.

Илън Мъск сподели и своето виждане за безпилотните роботизирани автомобили. Според него, собственикът на подобен автомобил ще може да го повика чрез своя смартфон, да пропътува докъдето е необходимо и след това да го изпрати в гаража. Мъск дори счита, че професията „шофьор“ ще изчезне, подобно на хората в асансьорите в близкото минало, които натискаха бутоните и дърпаха решетките на вратите.

По време на пресконференцията Мъск бе запитан, дали не прави някаква сензация, за да повлияе на цените на акциите на Tesla. Мъск отговори, че не се занимава с борсови игри.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини