Tesla Model X и Porsche Taycan получиха по пет звезди в краш теста Euro NCAP

0
721

Ако при закупуването на автомобил главният критерии е възможно най-висока безопасност, то може би е по-добре да се обърне внимание на електромобилите. Така например, Model X в началото на седмицата получи максималния брой звезди – пет от Euro NCAP (европейската програма за оценка безопасността на новите автомобили). По този начин бе потвърдена оценката на националната администрация по безопасност на движението по пътищата. Конкурентният Porsche Taycan също получи пет звезди, въпреки че показа малко по-слаби резултати.

Tesla вече има богат опит в осигуряването безопасността на своите електромобили и това достижение не е нещо неочаквано. Кросоувърът получи 94% осигуряване на безопасността, като седанът Model 3 показа същия резултат това лято. Впечатляваш се оказа процентът на осигуряване безопасността на възрастните пътници – 98%, което нарежда този електромобил на челните места за званието Най-добър автомобил на годината в този клас.

Porsche Taycan, въпреки своите пет звезди, показа по-слаби резултати. Електрическият седан получи по-малко точки при тестовете за автоматично спиране при появата на препятствие.

Да си припомним, че в края на месец август електромобилът Porsche Taycan постави рекорд за електрически автомобили с четири врати на пистата в Нюрбургринг, като направи обиколката за 7 минути и 42 секунди. Но Tesla Model S постигна 7 минути и 23 секунди, което е почти с 20 секунди по-малко от резултата на Porsche Taycan.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари