Навярно всички знаят, че притежателите на електромобили Tesla обичат да доказват на собствениците на бензиновите скъпи автомобили превъзходството на електрическите двигатели пред ДВГ. Но този случай е особено въпиещ, понеже спортният Lamborghini Aventador SV с цена $530 000 бе изпреварен от семейния Tesla Model X P100D с цена $165 000.

Това се случи по време на събитието Palm Beach International Raceway в стандартната за този тип състезания дистанция от четвърт миля (около 400 метра). Да отбележим, че спортният Lamborghini Aventador SV с тегло 1905 кг е оборудван с 6,5 литров двигател V12 с мощност 750 конски сили. От своя страна SUV Tesla Model X P100D тежи 2450 кг, а двата му електродвигателя са с мощност „едва“ 588 конски сили и въртящ момент 1250 нютон метра (920 lb∙ft).

В един от опитите Tesla Model X изпревари Lamborghini с цели секунда и половина, но в крайна сметка Aventador се оказа по-бърз. При най-добрия си опит Model X показа резултат 11,418 секунди и скорост 189,82 км/ч (117,95 мили/ч), докато Aventador е с 11,04 секунди и 208,81 км/ч (129,75 мили/ч).

Но при всички случаи Tesla Model X P100D бе достатъчно бърз, за да постави рекорд при серийно произвежданите кросоувъри при дистанция четвърт миля.

Ето как изглежда схватката на спортния Lamborghini Aventador със седана Tesla Model S P100D:

Абонирай се
Извести ме за
guest
11 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
mathur
mathur
4 години

Ламборджинито Издуха краварския Боклук ….

Пенчо
Пенчо
Отговор на  mathur
4 години

… от третия опит с 0,15 сек. Да не забравяме обаче че теслата е семеен автомобил с 3 реда седалки и струва пъти по малко.

assa
assa
Отговор на  mathur
4 години

Трол ли си?
Краварското ти ламбо има повече конски сили, по-леко е, по-скъпо е с 400 000$, то е спортна кола създадена да е бърза, гори колкото 5 коли и замърсява природата. Можеш ли да ми кажеш с какво ламбото е по-добро ако не просто не тролвай повече никога докато нямаш стабилни доводи?

pix3l
pix3l
Отговор на  mathur
4 години

Някак си по-красиво изглежда…

NGC
NGC
4 години

Малка typo грешка – цитираната цена на теслата е с една 0 в повече.

Мастикано
Мастикано
4 години

Какво чудно има, последния рекорд на Нордшлайфе го държи китайското тролейче Мио. Само оглупелите петролни куфалници продължават да си въобразяват че има още бъдеще в смрадливите кочини, тровещи въздуха и докарващи всевъзможни гадни болести и усложнения и които трябваше да са на изчезване днес ако не бе алчността за мангизи на големите компании.

Anonymous
Anonymous
4 години

спокойно! и електрически ламбота ще започнат да правят след време… това е бъдещето, а и без това горивата рано или късно ще свършат…

диан
диан
Отговор на  Anonymous
4 години

Проблема при липсата на горива не е в това, че няма да има превозни средства на гориво, а всички останали продукти -пластмаси,гума и тем подобни с които сме заобиколени в еждневието си. Колите винаги могат да се карат на ток, но всичко останало как ще се произвежда? Трябва още отсега да се спре ползването на нефта за глупости .

CBR
CBR
Отговор на  диан
4 години

Гумата и пластмасите са остатъчни продукти при производството на бензин и ако се произвеждат те директно ще е с незначително повече. Пластмасите се рециклират и отдавна има всякакви композитни материали, които са по-качествени, по-здрави, с по-голям температурен диапазон и т.н., както и с по-широк спектър на употреба. Та за пласмасите не мисля, че ще е проблем – има много боклук за рециклиране, ама за гумите как ще бъде не знам. Предполагам и за тях ще забъркат някакви смеси. 🙂

диан
диан
4 години

Глупости… Хем бензинката тръгна пръв, хем електромобила го изяде. Кви глупости са това – електромобила го остави да победи малко преди финала. А на първия опит, електромобила просто тръгна пръв, затова спечели. Просто е човешки фактор – който пръв тръгне ,пръв стига финала. Явно двете коли са еднакво бързи.