Tesla Roadster от ново поколение накара водещите производители на ДВГ да се замислят

2
2000
Tesla Roadster

Две години преди да излезе на пазара електромобилът Tesla Roadster от ново поколение вече накара производителите на мощни ДВГ автомобили сериозно да се замислят. По време на анонса Илън Мъск заяви, че ускорението от 0 до 60 мили в час (96,6 км/ч) отнема едва 1,9 секунди. А от 0 до 100 мили в час (160,9 км/ч) – само 4,2 секунди.

Електромобилът от ново поколение Tesla Roadster вече може да бъде поръчан от официалната страница на Tesla. Там са показани и подробните технически характеристики на автомобила.

Основателят на автомобилната компания Koenigsegg Кристиан фон Кьонигсег обяви, че неговата компания се е заела с обновяването на своите автомобили, за да може по-успешно да се конкурира с електромобила Tesla Roadster от ново поколение. Шведският бранд продължава да усъвършенства своя хибриден подход в създаването на автомобилни двигатели. Използва се директно задвижване с помощта на електродвигател и технологията FreeValve – двигател със свободни клапани без разпределителен вал. По този начин сериозно се разширява възможността за регулиране на газоразпределителните фази.

Кьонигсег отбеляза, че е възможно да се настрои компресията на турбо двигателя по такъв начин, че да се добави мощност от още 600 конски сили. При това, разходът на гориво ще се увеличи само с 5%. Теоретично, това ще даде възможност за ускоряване до 250 мили в час (402,3 км/ч) само за 14 секунди.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари