The Daily Telegraph и National Geographic пострадаха след атака на турски хакери

2
12

Няколко популярни онлайн ресурса, включително на сайтовете на британския вестник The Daily Telegraph, на списанието National Geographic, на мобилния оператор Vodafone и на производителя на компютри и мобилни устройства Acer станаха жертва на действията на турската хакерска група TurkGuvenligi.

Както съобщава блогът Naked Security, атаката е извършена вечерта на 4 септември, неделя. Нейна цел са били не самите ресурси, а техните DNS сървъри. Членовете на групата променили DNS настройките, в резултат на което посетителите на сайтовете били пренасочвани към уеб страница, създадена от TurkGuvenligi.

На страницата били изписани адресът на микроблога на групата в Twitter и фразата „Хакингът не е престъпление“, както и съобщение, че 4 септември е обявен за „Световен ден на хакерите“.

В резултат на хакерската атака са пострадали общо седем ресурса. Последствията от атаката все още се ликвидират, като няма данни за загуба на лични данни. По данни на услугата Who.is услуга, всички пострадали ресурси са били обслужвани от регистраторите на домейни Ascio и NetNames.

ZDNet уточнява, че членовете на TurkGuvenligi са осъществили подобна атака срещу DNS сървъри и през изминалия месец август. Тогава около 180 сайта са били принудително пренасочени към страницата на хакерите.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
vidon
vidon

Ползвайте автоматични редактори, щом сами не си виждате грешките.

killchain
killchain

Глас в пустиня…