The Economic Daily: през месец септември Apple заедно с iPhone 13 ще представи и електромобил

5
1140

Тайванското издание The Economic Daily съобщи, че Apple усилено работи върху собствен електромобил и възнамерява да го анонсира заедно с предполагаемия iPhone 13 през месец септември 2021 година.

Според тази информация, Apple на практика е завършила разработването на своя първи електрически автомобил и подтиква тайландските доставчици по-бързо да доставят необходимите автомобилни компоненти, за да може този електромобил по-рано да излезе на пазара. Тайванското издание съобщи и кои конкретно са заводите, към които се е обърнала Apple. Приложения са получили Heda, Heqin, Tomita и BizLink-KY.

Засега това са само слухове, но съвпадат със излязлата по-рано неофициална информация, че Apple работи върху собствен електрически автомобил в рамките на проекта Project Titan. Преди време в медиите се появиха съобщения, че Apple се отказва от идеята за създаване на пълноценен електромобил и се е съсредоточила върху разработването на системи за автономно управление на електромобили. Миналата седмица Apple назначи ръководителя на екипа за разработване на Siri да ръководи и проекта за създаването на автомобилен автопилот.

Информацията на The Economic Daily може да се окаже вярна, понеже и Reuters съобщи, че Apple наистина усилено работи върху собствен електромобил, който ще има акумулаторен блок от само една клетка.

„Това ще бъде едно съвсем ново ниво. Ще бъдете очаровани, както сте били, когато за първи път сте видели iPhone“ – заяви агенцията.

За новия електромобил на Apple се знае само, че ще използва литий-желязо-фосфатна батерия,

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари