The Onion: Apple мести реални сгради, за да ги нагоди към навигационния си софтуер

0
31

Екипът на технологичния гигант Apple работи усилено по смяната на местоположението на различни географски обекти, за да ги нагоди към грешките в картографския си софтуер. Природни забележителности, улици и цели сгради ще сменят местата си, за да са в тон с картите на навигационната услуга в iOS, съобщи сатиричната медия The Onion.

Мярката идва след голямата вълна от недоволни потребители, които откриха фрапиращи грешки в Maps за iPhone и iPad. Приложението идва по подразбиране с новата версия на iOS и смени традиционната дотогава услуга Google Maps.

За да се коригират грешките Apple вече са сменили имената на някои улици, преместени са сгради, липсващи от картите, а някои отличителни за релефа обекти са напълно унищожени, тъй като ги няма в базата с данни на приложението.

Изпълнителният директор Тим Кук е заявил, че в момента се работи по демонтирането на Бруклинския мост, а английската столица Лондон скоро ще бъде преместена в Канада. След това в навигационната услуга на Apple вече няма да има грешки. Инженери работят и по покриването на голяма част от Токио с голям зеленикав квадрат.

Новината пусната от The Onion не е реална, но както другите им публикации, е представена по стряскащо реалистичен начин.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари