The Weather Channel използва смесена реалност за да покаже опасността от урагана Флоренция

6
1706
The Weather Channel

Приятно е, когато допълнената и смесената реалност се използват не само в игрите и в дизайнерските проекти. Американският телевизионен канал The Weather Channel използва тези технологии за нагледна демонстрация на последствията от различни природни катаклизми. Един от тях е ураганът Флоренция, който в тези часове нанася първите си удари върху югоизточното крайбрежие на САЩ.

Понякога покачването на нивото на водата се обяснява с диаграми и плоски изображения, по които е трудно да си представим истинските мащаби на бедствието. Но The Weather Channel показа нещо много оригинално. Водещият на предаването, на фона на реалистична компютърна графика, показа как изглеждат автомобилите и сградите под бушуващата вода.

Клипът на The Weather Channel в реално време показва опасността от вятъра и наводненията, които вече засегнаха някои райони на Каролина. Бурята се движи бавно и се очаква да донесе проливни дъждове и ураганни ветрове.

Интересно е, че тези клипове за The Weather Channel прави компанията The Future Group с помощта на геймърския енджин Unreal Engine. Телевизионният канал преди време представи подобен клип, посветен на торнадото, когато в студиото до водещия падна електрически стълб, а на пода се преобърна автомобил.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
3 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
AxOxБиткойн = Балон = ПирамидаCapitalism Will Triumfak47test Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
test
test

„добавена реалност“ е по- точно

AxOx
AxOx

Аз на това му викам фотомонтаж използван от панти-векав телевизията. Добавена реалност е когато ползваш специфичен шлем или очила, а не когато гледаш плосък екран.
Добавената реалност е САМО при лично използване и изживяване и е обвързана с обикалящите те предмети, а не предметите на водещия в ТВ-то.

ak47
ak47

много яко..

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Хамериканците с тяхната скапана имперска метрична система…

Capitalism Will Triumf
Capitalism Will Triumf

Руснаците с тяхната скана имперска система на унищожаването на над 50 етноса и изнудването на европа със скъп газ. Путин ще го ритат тълапата, повярвай ми, Путин е пътнук, пионка и боклук.

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Какво общо има статията или коментарът ми с Русия, трол?