ThinkPad е най-популярната серия лаптопи в космоса

0
320

Всички знаем, че както на Земята, така и в космоса е нужно да се работи с техника, която е достатъчно надеждна. Когато става въпрос за космическото пространство е логично изискванията да бъдат завишени. Малко популярен факт е, че най-ползваната серия лаптопи в космоса е ThinkPad на Lenovo.

Нещо повече, серията ThinkPad единствена е сертифицирана за работа извън Земята. В момента на Международната космическа станция има цели 68 лаптопа ThinkPad A31 и 32 броя от ThinkPad T61p. Американската космическа агенция NASA използваше лаптопи на Lenovo и на борда на космическите совалки, които бяха пенсионирани през това лято.

Моделът ThinkPad 750 е бил използван при ремонта на телескопа Хъбъл през 1993 година. На машината е била заредена тестова програма, която е трябвало да установи как влияе космическата радиация на системите на телескопа.

Всички лаптопи на Международната космическа станция са свързани с бордовите системи, благодарение на Wi-Fi връзки.

Преди около седмица в YouTube беше публикувано спонсорирано от Lenovo клипче, на което в канала The Slo Mo Guys се тества здравината и устойчивостта на ThinkPad. Изображенията, които са заснети със скорост хиляда кадъра в секунда, можете да видите по-долу. На тях два лаптопа са подложени на удари, заливане с вода и други издевателства, които биха били предизвикателство и за най-издръжливите машини на пазара. В края на теста лаптопите все още функционират, въпреки че вече имат някои козметични дефекти.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари