Частният инвестиционен фонд Thoma Bravo придоби британската компания за интернет сигурност и компютърна защита Sophos. Сделката е осъществена в кеш транзакция на стойност $3.9 млрд., предава австралийския сайт ITBrief.

Thoma Bravo, частен инвестиционен фонд е компания, фокусирана над софтуерния и технологичния сектор. Акционерите на британската компания, пионер и един от лидерите в областта на киберсигурността, са одобрили единодушно сделката в началото на декември миналата година. С нейното затваряне, общите дялове на Sophos вече няма да се търгуват на Лондонската стокова борса, допълва изданието.

„Sophos са развълнувани да работят съвместно с Thoma Bravo във време, в което ние откриваме следващата глава на успех и развитие, продължавайки да доставяме най-ефективната технология за киберсигурност от следващо поколение в света“, сподели при анонса за сделката главният изпълнителен директор на Sophos Крис Хагерман.

„Преходът ни към това да се превърнем в киберзащитен лидер от ново поколение продължава своя ход. Миналото тримесечие портфолиото ни от продукти от следващо поколение представляваше 60% от целия ни бизнес и нарасна с 44% на годишна база“, допълва той, подчертавайки пускането на пазара на Sophos XG Firewall с Xstream архитектура. С Thoma Bravo като партньор, ние вярваме, че ще успеем да засилим още повече нашия успех и ще стигнем бъдещето по-бързо, носейки облаги на нашите клиенти, партньори и на компанията ни като цяло“. Sophos работи с над 53 000 риселъри и доставчици на менажирани услуги по цял свят, като защитава над 420 000 организации и 100 милиона потребители, пишат от компанията.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари