Tier ще инвестира 29 млн. долара за скутери под наем

0
562
Tier продължава да се разраства. Базираната в Берлин, Германия компания разкри, че ще инвестира нови 29 млн. долара в услугата за наемане на скутери под наем. Основната цел е пътниците да започнат да наемат скутери за превоз из града, като по този начин се справят и със сериозния трафик.

По този начин Tier ще последва примера на Lime. Само преди няколко месеца американската компания пусна своята услуга и във Франция, а примерът последва и Bird. Експертите допълват, че пазарът за нещо такова е много по-слабо развит в Европа спрямо Съединените щати.

От Tier допълниха, че ще работят съвместно с немското правителство.

„Движението в града е ужасно“, сподели Лорънс Лушнер – CEO на Tier. „Ние искаме да променим това. С новата инвестиция ще можем да снабдим Берлин с електрически скутери и да подобрим обстановката.“

Миналата седмица Tier пусна услугата си и във Виена. Потребителите използват мобилното приложение, за да намерят най-близкия до тях електрически скутер. След което те могат да наемат превозното средство, а цената е на база изминатото разстояние.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!