Американската компания Duke Robotics, създадена от бивши израелски военни, представи новия дрон TIKAD който може да се използва за разузнаване и нападение по време на бой. Това е октокоптер със стабилизирана система за огнестрелно оръжие, която е аналогична на използваните стабилизатори за камерите на обикновените дронове.

Засега не се продават дрони, които могат да носят и използват огнестрелно оръжие. Доста сложно е за серийното производство създаването на система, която може да стабилизира апарата във въздуха при изстрел, когато се появява специфичният откат назад и нагоре.

Duke Robotics заяви, че нейният дрон TIKAD със стабилизирано окачване без проблеми издържа стрелбата от снайперска пушка – използва се противотежест, която погася отката. Системата е дотолкова ефективна, че издържа и стабилизира автоматична пушка.

В техническите характеристики се казва, че TIKAD може да носи няколко вида автоматично огнестрелно оръжие, както и 40 мм гранатомет. Управлението на дрона и на стабилизатора става дистанционно, като електронните системи на стабилизатора с противотежестта и на управлението на дрона не са свързани. Не се разкриват останалите параметри на този дрон.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
2 Автори на коментарите
До nonamenoname Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
noname
noname

It has begun.

До noname
До noname

Писането на Български език, в този сайт е задължителен!