TikTok с нова информационна кампания за хранителните разстройства

1
92

TikTok обяви, че предприема няколко малки стъпки, за да се опита да помогне на хората, които са засегнати от хранителни разстройства. За да постигне това, китайската социална мрежа работи в партньорство с Националната асоциация за хранителни разстройства на САЩ (NEDA) за провеждане на кампания за повишаване на информираността относно хранителните разстройства и внедрява две нови функции, които имат за цел да предоставят ресурси и подкрепа на хората, които си нуждаят от нея.

Тези нови функции ще съдържат информация относно хранителните разстройства. Ако някой се бори с такова, може да се свърже с линията за поддръжка на NEDA, а ако се тревожи за член от семейството, също може да получи ценни ресурси (на английски език) предоставени от организацията „Упълномощени и подкрепящи лечението на хората с хранителни разстройства и техните семейства“.

Ако потребител потърси в TiKTok думи като „proana“ (съкратено от pro-anorexia) или „хранително разстройство“, приложението вече ще показва информационни ресурси, заедно с телефонния номер на NEDA. Понастоящем търсенето на термините показва само номера на NEDA, но новият интерфейс също така ще предоставя на потребителите информация как могат да се справят с хранително разстройство, без обаче да замества необходимостта от помощ от специалист.

Компанията също така планира да постави PSA на страници с хаштагове, които потенциално могат да съдържат видеоклипове и друго съдържание, което може да уязви потребителите с хранителни разстройства, като например страницата #WhatEatInADay. PSA ще включва връзка към телефонната линия за помощ от NEDA, както и брой на потребителите, които вече за потърсили професионална помощ.

TikTok е изправен пред същия проблем, с който се сблъскват много други приложения и социални мрежи: как да предпазят потребителите си от вредоносно съдържание и потенциална дезинформация. В миналото TikTok е правила опити да се справи със съдържанието, което може да нарани хората с хранителни разстройства, но потребителите съобщават, че често то се появява въпреки опитите за ограничаването. Въпреки че настоящите промени в TikTok не засягат модерирането на съдържание в социалната мрежа, надяваме се, че може да помогне за улесняване на хората, които се нуждаят от професионална помощ.

1 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари