fbpx
-6.9 C
София

TikTok урежда спор с актриса, която заведе дело за използване на гласа й в система за преобразуване на текст в реч

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

TikTok се съгласи да уреди дело с актрисата Бев Стандинг, която заяви през май, че видео услугата използва нейния глас за преобразуване на текста в реч. В същото време, актрисата съди TikTok, твърдейки, че социалната мрежа използва гласа й без разрешение. По това време гласът на Стандинг беше използван от видео услугата в продължение на няколко месеца.

Адвокатът на Стендинг каза, че условията на споразумението все още се обсъждат и финансовите подробности все още не могат да бъдат разкрити. Говорителят на актрисата също каза, че TikTok ще лицензира гласа й като част от споразуменията. Видео услугата все още не е коментирала ситуацията.

Гласът на Стендинг се използва в TikTok при странни обстоятелства. Актрисата потвърди, че преди няколко години е правила записи с функцията за преобразуване на текста в реч, но е трябвало да бъдат използвани за превод на китайски текстове. Никой друг не е трябвало да ги използва. Но някак си гласът й е стигнал до TikTok.

Видео услугата никога не потвърди, че използва гласа на Стендинг, но няколко седмици след завеждане на делото, гласът на синтезатора на TikTok се промени.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини