10.8 C
София

Time-lapse видео показва строежа на новия Световен търговски център

Най-четени

Вчера – 11 септември – се навършиха точно 12 години от терористичния атентат срещу Съединените американски щати, в който загинаха много хора и рухнаха кулите-близнаци на Световния търговски център. Три години след атентата започна строежът на новия Световен търговски център, който е почти готов. По случай годишнината от атентата компанията EarthCam предостави на интернет зрителите time-lapse видео показващо строежа на новия комплекс.

Новата кула ще е висока малко над 541метра. Във видеото, което можете да гледате по-долу, се вижда строежа на сградата от самите основи. Няма как да пропуснете и инсталацията на масивната висока около 124,4 метра и тежка 758 тона кула, която завършва горната част на небостъргача и която ще служи за излъчвателна антена.

EarthCam са снимали процеса по строежа на кулата от октомври 2004-та до септември 2013 година, използвайки фотоапарати с голяма разделителна способност. Екипът на компанията е трябвало ръчно да обработи стотици хиляди изображения, за да създаде това, което можете да гледате по-долу: изграждането на 104-етажната сграда, която в началото бе известна като „Freedom Tower“ или „Кулата на свободата“.

Ако обърнете внимание в началото на видеото ще видите, в ляво от сградата на новия Световен търговски център, друг строителен обект, който ще се превърне в Национален музей в памет на 11 септември. Музеят ще отвори врати през пролетта на следващата година.

 
 
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини