Tinder и Grindr ще бъдат подложени на щателно държавно разследване във Великобритания заради тяхната политика по минималната възраст на потребителите. Британският секретар по култура, медии и спорт Джереми Райт ще задава неудобните въпроси, след като журналистическо разследване на Sunday Times разкри десетки случаи на сексуално насилие над деца, които са се абонирали за приложенията. Сред инцидентите има поне 30 изнасилвания.

Райт ще иска да разбер какво правят Tinder и Grindr, за да предпазват децата от такива трагедии. Ако двете приложения не вземат мерки, той обещава допълнителни действия срещу тях.

Компаниите твърдят, че използват комбинация от автоматизирано и човешко наблюдение, за да не допускат малолетни в приложенията. Засега не се знае какво ще предприеме Лондон, ако установи престъпна небрежност, но страната вече работи по въпроса за ограничаване достъпа на подрастващите до опасно съдържание. Великобритания въведе система за проверка на възрастта при порнографските материали, така че няма да е изненада, ако поиска подобна система и при приложенията за срещи. Може обаче да има ожесточена съпротива срещу строгите проверки на възраст. Проверката на възрастта при порното вече е срещнала многобройни забавяния и неуспехи, а операторите на приложения за запознанства може и да не са склонни да приемат подобна система и рискуват да се справят с подобни проблеми.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Anon Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Anon
Anon

Един 13-годишен ми писа в Grindr, че иска да се видим, друг 15-годишен ми прати ххх снимка. И на двамата им казах да пишат на 30+ годишни мъже и че има хора, които ще искат да се възползват от тях. Но лапетиите не слушат.