Tor и Mozilla ще си партнират за по-анонимно сърфиране в мрежата

0
40

Хората зад Tor Project обявиха, че ще си партнират с Mozilla и неправителствената организация Center of Democracy & Technology, за да поставят началото на нова инициатива, наречена Polaris.

Партньорството ще помогне на популярния браузър Firefox да получи повече функции, свързани с анонимното сърфиране в мрежата и запазването на личната информация, докато от друга страна Tor Project ще работи със софтуерните инженери на Mozilla за подобряване на кода на Firefox и повишаване на мрежовата поддръжка на Tor.

Браузърът Tor е създаден на базата на технология на Mozilla и компанията ще помогне да бъдат открити и разрешени различни проблеми, свързани с неговата функционалност.

В момента броят едновременни връзки през Tor все още е ограничен като количество и Mozilla ще помогне за разрешаването на този проблем като добави междинни суичове с висок капацитет, които ще направят Tor мрежата способна да предложи достъп на повече потребители.

Представители на Center of Democracy & Technology, който е организация, занимаваща се с въпроса за дигиталните права, ще предоставят правни консултации за инициативата Polaris.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари