TorrentSpy съди MPAA за шпионаж и хакерство

3
13

Valence Media, компаният, собственик на торент търсачката TorrentSpy съди MPAA (Motion Picture Association of America – асоциация, обявила се за “Гласът и адвокатът на американската филмова, видео и телевизионна индустрия”) по обвинения за шпионаж и хакерство.

Според адвокатите на TorrentSpy, MPAA е платила $15 000 на неназован информатор, който е проникнал в операционните системи на TorrentSpy без позволение и е събрал информация за своя работодател. Според тях хората на MPAA са казали на информатора, че не ги интересува как ще се добере до информацията, и са му обещали да не бъде подвеждан под отговорност за своите действия.

Информаторът е успял да измъкне Excel таблици с разходите на TorrentSpy от януари 2005 до юни 2005, лична електронна кореспонденция на служители и началници в компанията, детайли относно сървърите и мрежата на TorrentSpy, както и сметки на клиенти и други търговски тайни.

В делото е упоменато също, че частни детективи, работещи за MPAA трябвало да се разровят из “тъмните кътчета” на живота на основателя на TorrentSpy Джъстин Бюнъл (Justin Bunnell) и други хора, свързани с компанията.

Това дело и съпровождащите го дискусии са доста голям удар за MPAA в борбата й срещу торент търсачки и тракери като TorrentSpy. За MPAA няма никаква разлика между това да предлагаш пиратски файлове за сваляне и това да предлагаш указатели към тях (нещо, което правят и Google, и Yahoo, и MSN, и всички останали търсачки, между другото).

Източник: Inet.blog.bg

ДОБАВИ КОМЕНТАР

3 коментара за "TorrentSpy съди MPAA за шпионаж и хакерство"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка