TorrentSpy съди MPAA за шпионаж и хакерство

3
7

Valence Media, компаният, собственик на торент търсачката TorrentSpy съди MPAA (Motion Picture Association of America – асоциация, обявила се за „Гласът и адвокатът на американската филмова, видео и телевизионна индустрия“) по обвинения за шпионаж и хакерство.

Според адвокатите на TorrentSpy, MPAA е платила $15 000 на неназован информатор, който е проникнал в операционните системи на TorrentSpy без позволение и е събрал информация за своя работодател. Според тях хората на MPAA са казали на информатора, че не ги интересува как ще се добере до информацията, и са му обещали да не бъде подвеждан под отговорност за своите действия.

Информаторът е успял да измъкне Excel таблици с разходите на TorrentSpy от януари 2005 до юни 2005, лична електронна кореспонденция на служители и началници в компанията, детайли относно сървърите и мрежата на TorrentSpy, както и сметки на клиенти и други търговски тайни.

В делото е упоменато също, че частни детективи, работещи за MPAA трябвало да се разровят из „тъмните кътчета“ на живота на основателя на TorrentSpy Джъстин Бюнъл (Justin Bunnell) и други хора, свързани с компанията.

Това дело и съпровождащите го дискусии са доста голям удар за MPAA в борбата й срещу торент търсачки и тракери като TorrentSpy. За MPAA няма никаква разлика между това да предлагаш пиратски файлове за сваляне и това да предлагаш указатели към тях (нещо, което правят и Google, и Yahoo, и MSN, и всички останали търсачки, между другото).

Източник: Inet.blog.bg

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
1 Автори на коментарите
hattamottostdaskBri Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
hattamotto
hattamotto

Google, и Yahoo, и MSN – що не шпионират и тях, най вече последните! На само в България май е в сила правото „Не закачай големите, те ни хвърлят трохички, дай да погнем дребните“. Обаче дребните там не са толко дребни май, а и те не си траят….

stdask
stdask

Само дано да успеят да докажат пред съда това което твърдят.
Стискам палци :help:

Bri
Bri

Цитат:


Excell таблици


^оправете си правописа^

По темата: дано наистина ги осъдят, защото тези американски асоциации се правят на много морални, а всъщност единственото, което ги интересува са парите.